pilaw drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • kurczak

    ½ sztuki
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z dwóch szklanek wody i kostki rosołowej zagotować bulion, wsypać do niego ryż, dodać olej i sól, ugotować. Kurczaka ugotować, podzielić na nieduże części, wymieszać z ryżem. Z maki i masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, dodać starty ser, gotować mieszając, aż ser się stopi. Pilaw ułożyć na talerzach, polać ciepłym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat