Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z papryki i cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kilo
sól 4 łyżki
biały ocet winny 1 litr
cukier 10 dag
suszona mięta 2 łyżki
nasiona kopru 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
papryka czerwona po 2 sztuki
papryka żółta po 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z papryki i cebuli

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w pierścienie, cebule w cieńkie plasterki.Warzywa posypać 4 łyżkami soli i odstawić na 2 godziny. Następnie paprykę i cebule przełożyć na sito, wypłukać i osączyć. Wlac ocet do garnka z nierdzewnej stali i dodać pozostałe składniki. Podgrzewać na malym ogniu przez 5 minut,aż do zagotowania. Osoączone warzywa przełożyc do wysterylizowanych słoików i zalać wrzącym octem , tak by były przykryte. Zakręcić mocno słoki i odstawić co najmniej na tydzien. Można je przechowywać do pół roku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:39
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak