Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle wielowarzywne

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
brokuł 1 szt
marchewki 3 szt
natka pietruszki
czosnek 3 ząbki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 4 szklanki
cukier 1/2 SZKLANKI
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle wielowarzywne

Kroki postępowania

1
Wode gotować 10 minut z cukrem, octem, solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Kalafior i brokuła podzielić na różyczki, marchew i czosnek obrać oraz pokroić na cienkie plasterki.
Krok 1 - Pikle wielowarzywne foto
2
Z gałązek natki obrywamy listki.Paprykę pokroic na małe czastki. Marchewke, kalafior i brokuła gotować po kolei po ok 3 minuty w posolonym wrzątku, odcedzić na sicie i przelac zimną wodą. Warzywa ułożyc w słoikach warstwami, przełozyc listkami natki.
Krok 2 - Pikle wielowarzywne foto
3
Z zalewy wyjąć ziele i liście i zalać gorącą słoiki. Pasteryzować 25 minut. Z pokazanych skłądników wyszły 4 niewielkie słoiki.
Krok 3 - Pikle wielowarzywne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.08.2013 07:19
Słoiczki prezentują się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak