Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos do grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ketchup pikantny 2 słoiczki
oliwa 5 łyżek
papryczka chili 1 szt
szczypiorek 1 wiązka
koperek 1 wiązka
natka pietruszki 1 wiązka
sól
cukier

Porada

Ziół w tym sosie musi być naprawdę dużo, więc te wiazki muszą być dośc duże. Sos idealny do mięsa. Jeżeli ktoś woli smaki łagodne wtedy nie dodajemy chili i używamy łagodny ketchup.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos do grilla

Szczypiorek, zieloną pietruszkę i koperek bardzo drobno posiekać. Papryczkę oczyścić z pestek i drobniutko pokroić. Do naczynia wyłożyć ketchup z oliwą i dosypać posiekaną zieleninę i chili. Doprawić do smaku solą i cukrem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak