Pikantny smalec pomidorowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1/2 kg
  • cebula

    1
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę drobno posiekać i topić na małym ogniu. Gdy skwarki zaczynają się rumienić, wrzucić drobno pokrojoną cebulę; Gdy nabierze złotego koloru dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać sól do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 07.11.2010 10:58
takiego jeszcze nie jadlam:) ale brzmi ciekawie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat