Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNY PSTRĄG SMAŻONY

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNY PSTRĄG SMAŻONY

Pstrągi oczyszczam, posypuję od środka pieprzem i Kucharkiem, skrapiam sokiem z cytryny, po czym obtaczam je w mące. Ryby smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Pstrągi smażę z obydwu stron do momentu uzyskania złocistego koloru, przekładam na ręcznik papierowy celem odsączenia tłuszczu, a następnie nakładam na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.05.2015 16:32
lubię takiego :)
halinah 12.09.2014 16:39
z chęcią zjadłabym takiego :)
Megg 12.09.2014 16:32
pyszna rybka
gosia561 12.09.2014 16:19
wspaniała ryba
Futka 12.09.2014 16:19
Pyszny! Uwielbiam taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak