Pikantny krem z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni bez pestek

    40 dag
  • bulion warzywny

    1 litr
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cukier

  • pomidor

    1
  • grzanki

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ dyni pokroić na kawałki, zalać bulionem, dodać połowę masła. Dusić pod przykryciem, aż kawałki dyni zaczną się rozpadać. Mąkę przesmażyć na pozostałym maśle, zagęścić krem, przyprawić do smaku. Pomidora umyć, zdjąć skórkę, przekroić, wyjąć pestki, miąższ pokroić. Dodać do kremu, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat