Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kalafior w indyjskim stylu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
oliwa 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
bulion pół szkl
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili
marchew
sól
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kalafior w indyjskim stylu

Kalafiora myjemy i kroimy dość drobno. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę, dodajemy garam masala i smażymy pół minuty. Dodajemy kalafiora i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz marchewkę, obraną, umyta i starta na tarce o drobnych oczkach. Zalewamy wszystko bulionem, dodajemy posiekane chili, zioła, przyprawy, przykrywamy przykrywka i gotujemy 5 min. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.05.2016 08:18
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak