Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz z szybkowaru i kluski drożdżowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1
cebula 1
czosnek ząbki 4
por (biała część) 10 cm
papryczka chili pół
pomidory 3
sól
cukier 2 łyżeczki
wieprzowina 400 (łopatka)
bulion 1,5 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz z szybkowaru i kluski drożdżowe

Mięso pokroić w kostkę, niedużą 2x3 cm. Cebulę pokroić w grubą kostkę, posiekać czosnek, dodać por i na dnie garnka szybkowaru podlać odrobiną oleju i podsmażyć, dodać mięso, jeszcze chwilę mieszając smażyć, następnie dodać bulion, i resztę produktów i warzyw; pomidory chili, pokrojony w krążki por. Przyprawy do smaku i zamknąć szczelnie szybkowar. Nastawić na średni ogień i dusić 30 min. Szybkowar zdjąć z ognia i przez 10 min jeszcze nie otwierać.
Mój gulasz podałam z kluskami drożdżowymi (pampuchami) i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 06.11.2013 18:52
piękne zdjęcie :)
SmakolykiJoanny 06.11.2013 18:46
Chciała bym mieć szybkowar i takie smakołyki w nim robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak