Pikantny dżem jabłkowy

Pikantny dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1/2 szklanki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantny dżem jabłkowy

Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki i rozgotowujemy z odrobiną wody i cukrem, na wolnym ogniu. Gdy zaczną się rozpadać, dodajemy przyprawy , mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.
Dobry do grzanek i przekładania ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

IZABELA29 19.04.2013 08:30
świetny musi być jego smak
ben-ka 18.04.2013 08:51
ciekawe połączenie smaków.
pacpaw 28.02.2012 07:59
niebanalne połączenie
Koper 24.02.2012 19:00
Na śniadanie grzanka z takim dżemem i do tego szklanka soku pomarańczowego... mmmm :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat