Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny biszkopt z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
jajko 3 sztuki
parówki 5 sztuk
cebula 2 sztuki
pieprz 1/2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
margaryna do smarowania formy
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny biszkopt z parówkami

1. Żółtka ubijamy z mlekiem, z pieprzem i przyprawą kucharek. Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Masę odstawiamy na 20 minut.

2. Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy parówki i cebulę. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Smażymy na małym ogniu około 10 minut.

3. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy do wysmarowanej margaryną tortownicy. Wkładamy cebulę i parówki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut.

Rada: Danie można podawać z ketchupem, sosem czosnkowym lub dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak