Pikantne szkrzydełka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    8 sztuk
  • Marynata do mięs pikantna Prymat

    1
  • czosnek

    6 ząbków
  • Majeranek suszony Prymat

  • pieprz

  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka z kurczaka nacieramy dokładnie marynatą i układamy na tacce aluminiowej, posypujemy roztartym w dłoniach majerankiem, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem - odstawiamy na ok. 2-3 godziny do lodówki. Tacke ze skrzydełkami układamy na grillu i podlewamy co jakiś czas olejem, aby skrzydełka się nie przypalały - grillujemy w ten sposób ok 40 minut, a następnie układamy skrzydełka bezpośrednio na ruszcie aby się dodatkowo zrumieniły. dzięki marynacie Prymat mają piękną, złocistą i bardzo chrupiącą skórkę - rewelacja!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 05.11.2011 18:42
super smaczne
m1monika 09.09.2011 14:41
super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat