pikantne szaszłyki na grilla

pikantne szaszłyki na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • olej sezamowy

  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na wąskie długie kawałki. Garam masala, chili, czosnek oraz sól mieszamy w miseczce z olejem sezamowym( można zastąpić innym olejem). Tak przygotowaną mieszanką polewamy kurczaka i dokładnie mieszamy żeby przyprawy pokryły każdy kawałek. wstawiamy do lodówki na godzinkę. Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nakłuć na szaszłyki zawijając je jak w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na grillu i grillować aż będą złociste. Na koniec posypać ziarnami sezamu. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 26.06.2012 19:20
Pycha, uwielbiam :)
Kate131 05.07.2011 10:12
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat