Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka z serowym dipem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

skrzydełka kurczaka 10-12 szt
sos chili 3 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia
masło 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 i 1/2 łyżki

Sos

ser pleśniowy niebieski 200 g
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
śmietana gęsta 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Skrzydełka starannie umyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Odciąłem ostre zakończenia, a następnie każde skrzydełko przekroiłem na pół w stawie. Rozgrzałem olej, porcjami smażyłem osuszone kawałki mięsa , po około 8 minut. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem sos chili i ocet, posoliłem. Do sosu włożyłem usmażone skrzydełka, podgrzewając wymieszałem je, aby sos dokładnie pokrył mięso.
Sos : majonez , jogurt, śmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki..
Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.03.2015 15:52
pyszne jedzonko do zjedzenia..
ilka01 20.03.2015 12:22
super przepis :)
Mniam 20.03.2015 11:36
Jak ja dawno jadłam skrzydełka, a Twoje wyglądają niezwykle smacznie. Do tego zrobiłeś bardzo ciekawy sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak