Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 6 sztuk
sos sojowy 1/2 łyżka
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- 1/2 łyżki
cukier szczypta
sól szczypta
czosnek 1 sztuka
miód 1 łyżka
olej 4 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne skrzydełka

1. Włożyć do rondla skrzydełka, rozpuścić kostkę rosołową w takiej ilości wody, aby je przykrywała. Gotować pod przykryciem do miękkości na małym ogniu.Dokładnie wymieszać ze sobą składniki marynaty.Osączone skrzydełka włożyć do marynaty.
Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, krótko smażyć na patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak