pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    6 sztuk
  • sos sojowy

    1/2 łyżka
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    1/2 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • czosnek

    1 sztuka
  • miód

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Włożyć do rondla skrzydełka, rozpuścić kostkę rosołową w takiej ilości wody, aby je przykrywała. Gotować pod przykryciem do miękkości na małym ogniu.Dokładnie wymieszać ze sobą składniki marynaty.Osączone skrzydełka włożyć do marynaty.
Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, krótko smażyć na patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat