pikantne skrzydełka

pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    6 sztuk
  • sos sojowy

    1/2 łyżka
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    1/2 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • czosnek

    1 sztuka
  • miód

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pikantne skrzydełka

1. Włożyć do rondla skrzydełka, rozpuścić kostkę rosołową w takiej ilości wody, aby je przykrywała. Gotować pod przykryciem do miękkości na małym ogniu.Dokładnie wymieszać ze sobą składniki marynaty.Osączone skrzydełka włożyć do marynaty.
Piec na rozgrzanym ruszcie elektrycznym z obu stron do zrumienienia. Przy braku rusztu, krótko smażyć na patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat