Pikantne piersi kurczaka teriyaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kaczki

    2 sztuki , pojedyncze
  • marynata

  • sos teriyaki

    5 łyżek
  • sos chili czosnkowy

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • chili Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
2.Składniki marynaty połączyć razem.
3.Do naczynia w którym będzie się marynowało mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.
4.Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h. Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony. Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 11.01.2016 08:24
pysznie wygląda
paula8 08.01.2016 20:28
przepyszne ;) pasowałyby do tego pieczone ćwiartki ziemniaków ;)
w mojej kuchni 08.01.2016 17:05
smacznie, ostro to moje samki
Maridka19 08.01.2016 14:15
Smaczne obiadek :)
ada.la 08.01.2016 13:17
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat