Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne piersi kurczaka teriyaki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kaczki 2 sztuki , pojedyncze
marynata
sos teriyaki 5 łyżek
sos chili czosnkowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
chili Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne piersi kurczaka teriyaki

1. Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
2.Składniki marynaty połączyć razem.
3.Do naczynia w którym będzie się marynowało mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.
4.Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h. Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony. Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 11.01.2016 08:24
pysznie wygląda
paula8 08.01.2016 20:28
przepyszne ;) pasowałyby do tego pieczone ćwiartki ziemniaków ;)
w mojej kuchni 08.01.2016 17:05
smacznie, ostro to moje samki
Maridka19 08.01.2016 14:15
Smaczne obiadek :)
ada.la 08.01.2016 13:17
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak