Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne penne z cukinią i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 150 g
przyprawa chili jalapeno
czosnek mały ząbek
sól
pieprz
klarowane masło 2 łyżki
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne penne z cukinią i papryką

Cukinię myjemy i obieraczką do warzyw kroimy na cienkie paseczki. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie .

W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy paski cukinii i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dusimy na małym ogniu około 5 minut . Dodajemy pokrojoną cienko paprykę i przyprawę Chili jalapeno. Przekładamy ugotowany i odsączony makaron na patelnię. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy 5-10 minut. Podajemy obficie posypane posiekaną natką pietruszki i skropione oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 30.08.2012 14:06
super
anja3107 30.08.2012 13:36
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak