Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne muesli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szklanki
płatki kukurydziane 0,5 szklanki
morele suszone 6 sztuk
ser pleśniowy niebieski 50 gram
papryka zielona 1 sztuka
olej sezamowy 1 łyżka
pestki słonecznika 2 łyżki
przyprawy wg uznania
sól do smaku

Porada

Porada: w ciepłe dni potrawę możemy przygotować na zimno, bez podgrzewania. Kaszę jaglaną można zastąpić kaszą kus-kus. Najlepiej użyć sera typu Lazur- takiego aby nie był ani zbyt twardy ani zbyt miękki. Smacznego:)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne muesli

Kaszę jaglaną gotujemy poprzedniego dnia. Morele, paprykę i ser kroimy w drobną kostkę. W miseczce łączymy kaszę z pokrojonymi morelami, papryką i serem, dodajemy olej, sól i ulubione przyprawy ( np.słodka lub ostra papryka, zielenina, curry). Przekładamy wszystko do rondla i chwilę podgrzewamy, uważając aby nie doprowadzić do zagotowania. Do podgrzanej potrawy dodajemy płatki kukurydziane, energicznie mieszamy, zdejmujemy z kuchenki i nakładamy porcje na talerze. Posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak