Pikantne mielone kotleciki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    1/2 kg
  • kasza jaglana

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chili

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • bułka tarta

    2/3 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Do miski włożyć mięso, dodać zimną kaszę, drobno posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 26.02.2012 10:55
super
alaaa 23.11.2011 19:59
coś innego,fajne
Iwona51 21.11.2011 09:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat