Pikantna zupa z kuchni gruzińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    40 dag
  • pomidor

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • ryż

    1/4 szklanki
  • śliwki w occie

    7 szt.
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • przyprawy

    1 łyżeczka/ziołowe/suszone
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić zalać 6 szklankami wody i gotować w osolonej wodzie. Następnie wrzucić pokrojone cebule, ryż, przyprawy do smaku i czosnek. Pomidory obrać ze skórki, podsmażyć na tłuszczu i dodać do zupy. Dodać również pokrojone śliwki, jeszcze chwilę podgotować i posypać natka pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 28.09.2014 17:43
Ciekawa zupka.
pestka 28.09.2014 17:17
z pewnością to smaczna zupa
molanka 28.09.2014 17:10
nie ma to jak dobra pikantna zupa
gosia56 28.09.2014 11:06
Jak dla mnie rewelacja chętnie bym zjadła takiej zupki;)
Renataj 28.09.2014 10:49
Bardzo apetyczna zupka.
Ewelina1991 28.09.2014 09:57
również bym skosztowała tą zupkę ;)
kloruś 28.09.2014 09:52
bardzo ciekawa i oryginalna zupa... chętnie bym spróbowała!
Konczi 28.09.2014 09:36
Z wielką ochotą skosztowałabym tej zupki ... Wygląda bardzo smacznie :) Dla mnie zupka na 5 :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat