Pikantna zupa o północy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    80 dag
  • marchewka

    25 dag
  • cebula

  • imbir

    kawałek
  • masło

    3 dag
  • sól

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • suszona papryczka chilli

    2
  • papryka

    4 strąki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy wraz z kapustę , kapustę i paprykę roimy w cieniutkie paseczki a marchewkę w plasterki , obierz cebulę i pokrój na ćwiartki a te wzdłuż na cienkie plasterki. Obrany imbir potnij w kosteczkę . Wyjmujemy garnek stopić masełko , na masełku zeszklić cebulę , dodać imbir , zalewamy 1i 1\4 l wody , to jest ok. 5 szklanek, posolić i gotować pod przykryciem 10 minut . W między czasie chilli rozetnij wzdłuż , usuń nasionka a strączki posiekaj , następnie razem z zupa cebulową w proszku wsp do gotującej się zupy , wymieszaj i gotuj 10 minut , na koniec już tylko możemy doprawić ponownie zupę sola i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SYLKA 18.06.2012 12:14
co za nazwa hmm!
pawelek180844 16.05.2012 22:00
oooo!
Justa32 17.02.2012 23:00
świetna
babcia 16.02.2012 08:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat