pikantna wieprzowina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • papryka

    1
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

  • oregano

  • wieprzowina

    50 (bez kości)
  • bulion

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć pokroić w cienki paseczki.na dużej patelni rozgrzać olej podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę dodać mięso razem lekko podsmażyć . paprykę umyć wyjąć gniazda nasienne pikroić dorzucić do przyprawy, polać 1 szkl buliony i przykryć i poddusić . Gdy papryka i mięso będą miekke przyprawić do smaku . Potrawa powinna być pikana

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 25.11.2010 08:16
ale zdjęcie jest całej pieczeni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat