Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
marchew 1 duża
jabłko 1 duże
por (biała część) 1
papryka czerwona 1
sos
majonez 5 łyżek
mleko 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ocet 10 % 1/2 łyżeczki
sos sojowy 1/2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach, jabłko na dużych. Por pokroić w półkrążki, paprykę w cienkie paseczki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami sosu, dodać do warzyw i wymieszać. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
W zależności od upodobań można dodać więcej chilli do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.01.2014 20:20
bardzo jest smaczna
Cranberry 07.01.2014 18:11
pyszniutka surówka
smakołyk 07.01.2014 18:01
surówka jest naprawdę bardzo pyszna, polecam
krystyna330 07.01.2014 17:45
ale pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak