pikantna pomidorowa z chili i bazylią

pikantna pomidorowa z chili i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe

    2 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • ryż

    4 łyzki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • śmietana 12%

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać pokrojoną marchewkę. Wsypać ryż, dodać chili i bazylię. Doprawić do smaku i podbić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 05.11.2011 20:16
uwielbiam pomidory z bazylią
mamusia1 02.11.2011 13:47
smakuje wszystkim moim domownikom
mamusia1 02.11.2011 13:47
smakuje wszystkim moim domownikom
daria899 21.04.2011 23:23
pyszna
mamusia1 04.03.2011 17:15
super! lubię ostre zupki
mamusia1 04.03.2011 17:15
super! lubię ostre zupki
zajaczekjz 01.01.2011 19:41
Ja zawsze robię łagodną a może warto spróbować na ostro:)
Beata73 30.11.2010 17:43
pyszna pomidorówka
Kryska73 27.11.2010 17:20
delikatna i smaczna!
agata1722 16.11.2010 18:38
mniam lubię pikantne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat