Pikantna cielęcina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    25 dag
  • kiełbasa

    20 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • rozmaryn

  • olej

  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i mięso pokroić. Pomidory umyć, obrać, posiekać. Ziemniaki pokroić, ugotować. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą. W rondlu podsmażyć na oleju mięso i kiełbasę, zalać szklanką wody, dodać pomidory. Dusić pod przykryciem, dodać ziemniaki, doprawić i posypać rozmarynem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.11.2013 15:46
bardzo lubię taką cielecinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat