Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna cieciorka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 3/4 szklanki
papryczka chili
cebula
ząbki czosnku 7
pomidory 3
olej
masło
kolendra mielona 1 łyżka
Goździki całe Prymat 4 ziarenka
laska cynamonu kawałek
Kmin rzymski mielony Prymat 0,5 łyżeczki
chili 1 łyżeczka(w proszku)
imbir 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna cieciorka

Cieciorkę zalej letnią wodą i zostaw na noc.Następnego dnia odcedż,zalej osoloną wodą,dodaj paprykę chili i gotuj do miękkości.Czosnek posiekaj,połącz z imbirem.Pomidory pokrój w kostkę.Cynamon,kmin i goździki zmiel razem.W rondlu rozgrzej olej,zeszklij posiekaną cebulę,dodaj imbir z czosnkiem i smaż 3 min..Wsyp zmielone przyprawy i chili w proszku.Smaż1 min.Dodaj 2 łyżki masła,pomidory,smaż aż zmiękną,i połąćz z pozostałymi składanikami.Dodaj odcedzoną cieciorkę,smaż ok 10 min.Od czasu do czasu podlewaj wywarem z gotowania cieciorki.Dopraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak