Pikantana karkówka

Pikantana karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chudej karkówki

    80 dag
  • przyprawy do grilla Prymat

    3 łyżki
  • suszonych śliwek bez pestek

    25 dag
  • czerwonego wytrawnego wina

    0,5 szklanki
  • chili Prymat i przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantana karkówka

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6-8 kotletów. Przyprawę do grilla połączyć z olejem i powstałą pastą posmarować mięso. Odłożyć do lodówki co najmniej na 2 godz. Przygotować sos: śliwki umyć i rozgotować w 1 szklance wody. Zmiksować z winem i przyprawami. Kotlety smażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, od czasu do czasu smarując pozostałą pastą. Podawać z sosem śliwkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Ewa36 19.09.2012 22:51
takisobie przepis
Karolcia12 27.09.2011 15:44
lubię dania z karkówką
Rique 22.04.2011 08:24
Musi być smaczne, pogoda się poprawia to już grilla można planować:)
AgaS10 24.01.2011 20:27
Konkretne miesko:)
Babciagramolka 13.12.2010 09:24
Karkóweczka w winie - pycha
pigila
pigila 11.12.2010 20:34
musze sprobować
szajba2 08.12.2010 15:27
fajnie
patusia 19.11.2010 01:10
szybki i zachęcający przepis
buksiak12 28.08.2010 10:12
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:00
przepis warty wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat