pijane ptysie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    400 gram
  • masło

    200 gram
  • woda

    500 mililitrów
  • sól

    szczypta
  • jajka

    7 sztuk
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • mleko

    900 mililitrow
  • likier kokosowy

    3 kieliszki
  • masło

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń gotujemy na mleku, odstawiamy do wystygnięcia,WOde gotujemy z 200 g masła i sola , gdy sie zagotue przesiewamy do tego mąke i energicznie mieszaamy, zdejmujemy z ognia dstawiamy do wystygniecia, do zimnego ciasta dodajey po woli jajka i miksujemy, nablasze wyłożonej papierem do pieczenia robimy czpryca ptsie, pieczemy ok 25 minut, do budyniu dodajemy powoli likier i masło i misujemy, ostudzne ptysie przekrajamy napełniamy kremem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela20 20.12.2011 21:15
smakowicie wyglądają :)
tomek18 05.09.2011 14:04
świetne
Tahitha 19.12.2010 10:45
Super, przepyszne !!!
Tahitha 19.12.2010 10:45
Super, przepyszne !!!
suzana 14.12.2010 11:05
bardzo lubię ptysie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat