pijak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt.
  • mąka

    3/4 szkl.
  • cukier

    3/4 szkl.
  • proszek do pieczenia

    0.5 lyzeczki
  • masa

  • mak

    1 szkl.
  • margaryna

    1 szt
  • cukier puder

    0.5 szkl,.
  • jajko

    1 szt.
  • Polewa:

  • margaryna

    1/3 szt.
  • cukier puder

    4 lyzki
  • kakao

    1 lyzka
  • woda

    1 lyzka
  • herbatniki

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jaja przeznaczone na biszkopt ubic z cukrem,dodac make z proszkiem wymieszac i upiec biszkopt.mak sperzyc i namoczyc.zemlec dwukrotnie.margaryne utrzec z cukrem ,dodac jajko i olejek migdalowy. nadal ucierajac dodawac mak.wylozyc mase na biszkopta. herbatniki namoczyc w wodce i rowno ulozyc na masie rozpuscic na wolnym ogniu skladniki polewy i oblac ciasto .udekorowac wiorkami kokosowymi i migdalami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 02.05.2012 21:45
pyszne ciasto
MAŁY 14.09.2011 14:20
warto zrobić
MAŁY 23.07.2011 17:50
pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat