Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

natka pietruszki 5 pęczków
parmezan 80 g
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
oliwa 80 ml
orzechy piniowe 8 szt
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe pesto

Pietruszkę dokładnie myjemy i suszymy. Odrywamy listki od łodyg. Na suchej patelni smażymy przez 1-2 minuty orzechy pinii. Dodajemy pietruszkę, orzechy pinii oraz starty parmezan do rozdrabniacza. Całość miksujemy przez 30 sekund. Dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy pod koniec cukrem i ponownie miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 03.09.2016 15:00
ciekawa jestem jak smakuje z pietruszki ja rowniez nie robilam,wyprobuje:-)
AniaHania 15.08.2016 07:48
z pietruszki jeszcze nie robiłam, ciekawe jak smakuje ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak