Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowa zupa kremowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 4 łyżki
wino białe 200 ml
bulion warzywny 1 litr
natka pietruszki 3 pęczki
ziemniaki 4 szt.
śmietanka kremowa 200 ml
żółtko jajek 2 szt.
szynka 10 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowa zupa kremowa

Wykonanie:
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle, następnie wlać wino i bulion. Natkę pietruszki posiekać ( odłożyć dwie łyżki) ziemniaki pokroić i dodać do zupy gotować 25 minut. Odstawić zmiksować gdy lekko przestygnie wlać rozmącone żółtka ze śmietanką i wymieszać. Szynkę pokroić, dodać do zupy i doprawić do smaku solą i pieprzem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.02.2014 18:40
ale smakowita zupka
jowant 05.02.2014 17:41
nie jadałem jeszcze takiej zupy, ciekawe jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak