Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pierzynka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
12
cukier
25 dkg
orzechy mielone
20 dkg
roztopiona czekolada
15 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 dkg
mąka
4 łyżki
proszek do pieczenia
1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierzynka

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, orzechy i resztę składników, wymieszać, dać do formy i piec.
Masa:
25 dkg masła, 6 żółtek, 24 dkg cukru pudru, cukier waniliowy, 20 dkg roztopionej zimnej czekolady, 1/2 litra kwaśnej śmietany - ucierać wszystko.
Z placka skrócić wierzch, a ze środka wydrążyć miąższ i dać go do utartej masy na samym końcu. Gotową masę dać do wydrążonego placka, przyjryć wierzchem i dać polewę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak