Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z nadzieniem ......
Śliwki zalać gorącą wodą, odstawić na godzinę, odcedzić, pokroić drobno.
Zalać kaszę, wodą około 1,50 szklanki ugotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, odstawić do wychłodzenia.
Ser rozdrobnić widelcem. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju.
Do kaszy dodać, ser, podsmażoną cebulę, śliwki, doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na każdym kawałku mięsa, rozłożyć po 1-2 łyżki farszu.
Mięso spiąć wykałaczkami i na kształt mieszka.
Wysmarować, naczynie żaroodporne olejem.
Ułożyć mieszki, piec w nagrzanym piekarniku 175 stopni polewając płynem który wytworzy się w czasie pieczenia około 40 minut.( jeśli płynu jest za mało można podlać bulionem drobiowym)
Z mięsa wyjąć, wykałaczki, owinąć sparzonym szczypiorkiem.
SMACZNEGO!!!