Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka z sałatą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 duża sztuka
sałata masłowa 2 liście
szalotka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
salami z indyka 3 plastry
korniszony z chili 3 mini sztuki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka z sałatą

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Krok 1 - Piersi z kurczaka z sałatą foto
2
Sałatę, salami, korniszony i szalotkę drobno pokroić, przełożyć do miseczki. Dodać musztardę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Piersi z kurczaka z sałatą foto
3
Przygotowany farsz nałożyć do mięsnych kieszonek, brzegi rozcięcia złączyć i spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Piersi z kurczaka z sałatą foto
4
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Krok 4 - Piersi z kurczaka z sałatą foto
5
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać kostkę grzybową. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 5 - Piersi z kurczaka z sałatą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.07.2016 21:00
Chętnie bym zjadła taki obiadek:)
ilka01 11.07.2016 16:13
ciekawa propozycja :)
jagoda5913 11.07.2016 13:41
pięknie wygląda
Aleksandra/Olcia 11.07.2016 10:04
mniam mniam
2milutka 11.07.2016 09:21
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak