Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w panierce z curry

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
mąka 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w panierce z curry

Piersi z kurczaka lekko rozbijamy. W miseczce rozrabiamy mąkę, jajka, mleko, dodajemy curry, sól i pieprz, wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, piersi z kurczaka obtaczamy w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.01.2014 12:01
mniam mniam
plocia 19.05.2013 11:13
Ja bardzo lubię curry i w sałatkach i w mięsku
Neetka90 10.04.2013 15:51
z pewnością smaczny
gosia56 06.04.2013 14:02
tak jeszcze nie robiłam
beniaminek 03.04.2013 13:24
fajne danie
Sisterskitchen 03.04.2013 13:22
smaczny obiadek
Megg 03.04.2013 13:09
pyszne kotleciki
Janina 03.04.2013 13:08
Bardzo smaczne
marzencia2007 03.04.2013 13:01
muszę spróbowac ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak