piersi z kurczaka na grillu

piersi z kurczaka na grillu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżka
  • Kolendra cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pierś z kurczka

    1/2 kg
  • oliwa

    125 ml
  • ocet estragonowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania piersi z kurczaka na grillu

Wymieszać wszystkie przyprawy z oliwą i zalać piersi i dać na 2 godziny do lodówki. Mięso będzie się marynować. Można raz obrócić w lodówce by się lepiej zrobiło. Następnie dajemy piersi na rozgrzany grill i pieczemy po 10 minut każda stronę, polewając resztą marynaty. nie dłużej niż 25 minut bo się spiecze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

rakow2 01.06.2011 15:31
fajne mięsko
Marta98 23.02.2011 20:53
pyszność
Marta98 15.02.2011 20:38
pyszność
aniole_k 20.01.2011 09:00
uwielbiam grilowane piersi :)
ewelinapac 30.10.2010 21:58
przepis extra, zjadła bym
ElizaT 18.10.2010 14:13
Bardzo fajny przepis.
Ania69 16.10.2010 19:44
fantastzcyne!
Izabela28 10.10.2010 12:58
Pyszne;)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:53
super przepis
minka 23.09.2010 17:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat