piersi z kurczaka na grillu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżka
  • Kolendra cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pierś z kurczka

    1/2 kg
  • oliwa

    125 ml
  • ocet estragonowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie przyprawy z oliwą i zalać piersi i dać na 2 godziny do lodówki. Mięso będzie się marynować. Można raz obrócić w lodówce by się lepiej zrobiło. Następnie dajemy piersi na rozgrzany grill i pieczemy po 10 minut każda stronę, polewając resztą marynaty. nie dłużej niż 25 minut bo się spiecze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 01.06.2011 15:31
fajne mięsko
Marta98 23.02.2011 20:53
pyszność
Marta98 15.02.2011 20:38
pyszność
aniole_k 20.01.2011 09:00
uwielbiam grilowane piersi :)
ewelinapac 30.10.2010 21:58
przepis extra, zjadła bym
ElizaT 18.10.2010 14:13
Bardzo fajny przepis.
Ania69 16.10.2010 19:44
fantastzcyne!
Izabela28 10.10.2010 12:58
Pyszne;)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:53
super przepis
minka 23.09.2010 17:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat