Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • pieczarek

    1/2 kg
  • żółtego sera

    200 g
  • plastry szynki

    4 szt
  • marynata pikantna Prymat

  • jajko

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo smaczne danie, troszkę inne piersi, niż zwykle. Porcja dla 4 osób. Piersi umyć i osuszyć. Każdą naciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Możemy je dowolnie przyprawić, ja bardzo je lubię zamarynowane, używam marynaty pikantnej i zostawiam je na mnimum 2 godziny. W tym czasie pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na patelni. Następnie do kieszonek wkładam pieczarki, ser i szynkę-ilość taka,żeby się zamknęły. Gotowe panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni na małym ogniu z oby stron

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pierniczkowo

11.03.2013 11:05
pyszne mięsko:)

Konrad1

31.10.2012 08:31
To miłe urozmaicenie piersi

Juleczka20

19.10.2012 19:08
pycha

smakowita

14.09.2012 19:10
pyszne

ajres

23.08.2012 21:26
swietne

Katarzyna54

09.08.2012 17:10
mniam

zuzanna_z

09.08.2012 11:16
bardzo apetyczne

bgs1984

15.06.2012 21:09
mniam

marzenciak1985

15.06.2012 21:01
mniam

Andysz

08.06.2012 22:28
rewelacja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat