Piersi z kurczaka faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • pieczarek

    1/2 kg
  • żółtego sera

    200 g
  • plastry szynki

    4 szt
  • Marynata do mięs pikantna Prymat

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo smaczne danie, troszkę inne piersi, niż zwykle. Porcja dla 4 osób. Piersi umyć i osuszyć. Każdą naciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Możemy je dowolnie przyprawić, ja bardzo je lubię zamarynowane, używam marynaty pikantnej i zostawiam je na mnimum 2 godziny. W tym czasie pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na patelni. Następnie do kieszonek wkładam pieczarki, ser i szynkę-ilość taka,żeby się zamknęły. Gotowe panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni na małym ogniu z oby stron

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pierniczkowo 11.03.2013 11:05
pyszne mięsko:)
Konrad1 31.10.2012 08:31
To miłe urozmaicenie piersi
Juleczka20 19.10.2012 19:08
pycha
smakowita 14.09.2012 19:10
pyszne
ajres 23.08.2012 21:26
swietne
Katarzyna54 09.08.2012 17:10
mniam
zuzanna_z 09.08.2012 11:16
bardzo apetyczne
bgs1984 15.06.2012 21:09
mniam
marzenciak1985 15.06.2012 21:01
mniam
Andysz 08.06.2012 22:28
rewelacja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat