Piersi z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kaczki

    6 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 liść
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziela
  • sól i pieprz

    so smaku
  • margaryna do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz rozgrzać, piersi posolić i popieprzyć z wierzchu i obsmażyć z obu stron, po czym podlać wodą. Dodać liść laurowy i ziela angielskie. Piersi posypać majerankiem. Smażyć ok 1h do miękkości podlewając w razie konieczności od czasu do czasu wodą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat