Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z grilla
Kawałki mięsa nadziać na 4 drewniane patyczki i skropić olejem. Piec na aluminiowej tacce do grillowania, na złoto brązowy kolor około 10 minut. Raz obrócić i posmarować wysmażonym olejem.
piersi kurczaka | 400 g |
soku z cytryny | 3 lyżki |
sosu sojowego | 1 łyżka |
miodu | 1 łyżka |
papryki słodkiej w proszku | 1 łyżki |
sól | szczypta |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
olej sojowy | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: