Przepis i sposób przygotowania na: Piersi drobiowe w schabie
Piersi kurczaka natrzeć kurkumą, rozmarynem, solą i pieprzem. Mięsa odstawić do lodówki, nawet na noc.
Na patelni rozpuścić masło, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i do tego dodać liście szpinaku. Podpróżyć wszystko razem około 1-2 minuty, a na końcu dodać sól i pieprz do smaku po zdjęciu z ognia. Odstawić do wystudzenia.
Schab rozłożyć na desce i na niego równomiernie rozłożyć szpinak, a na środek wyłożyć piersi. Zwinąć schab z nadzieniem w rulon. Brzegi spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem jak sznurówki.
Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i posmarować mięso. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C na około godzinę.
Camemberta włożyć do naczynia do zapiekania, odciąć z wierzchu skórkę pleśniową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C na pięć minut. Upieczoną roladę polać ciepłym camembertem.