Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś zawijana z wędzoną karkówką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt.
karkówka 20 dag
Musztarda delikatesowa Prymat
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
cebula czerwona 1 szt.
ziemniaki 1,5 kg
śmietana 2 łyżki
ogórki konserwowe 6 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś zawijana z wędzoną karkówką

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka rozbijamy.
Przyprawiamy i smarujemy musztardą.
Krok 1 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
2
Cebulę kroimy w talarki, wędzona karkówkę również kroimy w plasterki.
Na jednym końcu piersi układamy cebulę i karkówkę.
Krok 2 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
3
Zwijamy dobrze mięsko i obwijamy nitką, aby podczas smażenia nie rozwinęła nam się pierś z kurczaka.
Krok 3 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
4
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i dodajemy śmietanę, ubijamy.
Krok 4 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
5
Zawijańce podsmażamy z obu stron, a następnie podlewamy wodą i przykrywamy pokrywka, aby na małym ogniu się mięsko dusiło.
Krok 5 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 27.01.2016 18:26
Pyszny obiadek..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak