Pierś zawijana z wędzoną karkówką

Pierś zawijana z wędzoną karkówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • karkówka

    20 dag
  • musztarda delikatesowa

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • cebula czerwona

    1 szt.
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • śmietana

    2 łyżki
  • ogórki konserwowe

    6 szt.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
Pierś z kurczaka rozbijamy.
Przyprawiamy i smarujemy musztardą.
Krok 2 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
Cebulę kroimy w talarki, wędzona karkówkę również kroimy w plasterki.
Na jednym końcu piersi układamy cebulę i karkówkę.
Krok 3 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
Zwijamy dobrze mięsko i obwijamy nitką, aby podczas smażenia nie rozwinęła nam się pierś z kurczaka.
Krok 4 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i dodajemy śmietanę, ubijamy.
Krok 5 - Pierś zawijana z wędzoną karkówką foto
Zawijańce podsmażamy z obu stron, a następnie podlewamy wodą i przykrywamy pokrywka, aby na małym ogniu się mięsko dusiło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzik239

27.01.2016 18:26
Pyszny obiadek..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat