Pierś z kurczaka ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • śliwki suszone

    10 szt
  • rosół

    1 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać rosołem i piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 16.02.2013 10:02
rewelacyjny smak
Elżbieta17 28.11.2012 08:55
fajne połączenie mięsa z owocami:)
kuklik 29.10.2012 10:16
kurczak i śliwka super
alaaa 09.02.2012 18:49
lubię mięsa z słodkimi dodatkami,ciekawe
angelika14 22.01.2012 17:01
pyszności, jak tylko czytam to aż głodna jestem
Wafelek2601 15.01.2012 00:16
świetne danie
Magdalena1110 26.11.2011 19:41
super
Ewa95 25.11.2011 13:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat