Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • ser żółty

  • kukurydza

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół i obsmażamy na patelni. Następnie obsypujemy solą, pieprzem i świeżym tyminakiem. Pierś układamy na plastrach boczku /plastry muszą być długie!/ i posypujemy startym żółtym serem oraz kukurydzą. Zawijamy boczek tak, żeby przykrył nam cały filet wraz z dodatkami i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 170 stopni. Wyciągamy gdy boczek będzie miał złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat