Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • ser żółty

  • kukurydza

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół i obsmażamy na patelni. Następnie obsypujemy solą, pieprzem i świeżym tyminakiem. Pierś układamy na plastrach boczku /plastry muszą być długie!/ i posypujemy startym żółtym serem oraz kukurydzą. Zawijamy boczek tak, żeby przykrył nam cały filet wraz z dodatkami i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 170 stopni. Wyciągamy gdy boczek będzie miał złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat