Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 szt
bób 1 szklanka
pieczarki 6 szt
marchewka 1 szt
przyprawa do kurczka 1 łyżka
czosnek
bulion 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z warzywami

Bób gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy , można użyć bób konserwowy. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła , podsmażamy kurczaka. Dodajemy posiekany czosnek. Mieszamy i dodajemy starta na tarce marchewkę. Następnie kroimy pieczarki i także smażymy z kurczakiem. Na koniec dodajemy bób. Wszystko podlewamy kilkoma łyżkami bulionu i dusimy chwilę. Na koniec doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 23.08.2013 17:55
pyszne danie
Barbara/zuza22_85 23.08.2013 17:46
bardzo dobre
iwi 23.08.2013 17:40
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak