pierś z kurczaka z warzywami

pierś z kurczaka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Cynamon mielony Prymat

    szczypta
  • Imbir mielony Prymat

    szczypta
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1/4 szklanki
  • oliwki zielone

    6 szt
  • pietruszka zielona

    1 łyzka
  • miód prawdziwy

    1/2 łyzki
  • bulion drobiowy

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piersi z kurczaka myjemy i kropimy w na małe kawałki. Olej mieszamy z przyprawami, zmiażdżonym czosnkiem i sokiem z cytryny, wrzucamy do tego pokrojonego kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki.Cebulę i marchew obieramy i kroimy w plastry. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnie,po usmażeniu przerzucamy do rondelka . Na tym samym tłuszczu smażymy marchew i cebule, następnie dokładamy do mięsa, dodajemy gorący bulion i miód, dusimy ok 30 minut na małym ogniu. Na koniec dorzucamy oliwki przekrojone na pół i posiekaną pietruszkę , wszystko dusimy ok 5 minut.Można podawać z ryżem lub kaszą kuskus

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 09.11.2014 19:20
apetycznie wygląda
Ela15 08.10.2014 10:53
fajny przepis
eliza135 28.09.2012 17:10
pyszne
ewka1978 11.08.2012 10:47
super przepis
Cukiereczek13 11.08.2012 10:12
z ryżem bedzie wspaniale smakowało :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat