Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
Cynamon mielony Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1/4 szklanki
oliwki zielone 6 szt
pietruszka zielona 1 łyzka
miód prawdziwy 1/2 łyzki
bulion drobiowy 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2 szt
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z warzywami

piersi z kurczaka myjemy i kropimy w na małe kawałki. Olej mieszamy z przyprawami, zmiażdżonym czosnkiem i sokiem z cytryny, wrzucamy do tego pokrojonego kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki.Cebulę i marchew obieramy i kroimy w plastry. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnie,po usmażeniu przerzucamy do rondelka . Na tym samym tłuszczu smażymy marchew i cebule, następnie dokładamy do mięsa, dodajemy gorący bulion i miód, dusimy ok 30 minut na małym ogniu. Na koniec dorzucamy oliwki przekrojone na pół i posiekaną pietruszkę , wszystko dusimy ok 5 minut.Można podawać z ryżem lub kaszą kuskus

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 09.11.2014 19:20
apetycznie wygląda
Ela15 08.10.2014 10:53
fajny przepis
eliza135 28.09.2012 17:10
pyszne
ewka1978 11.08.2012 10:47
super przepis
Cukiereczek13 11.08.2012 10:12
z ryżem bedzie wspaniale smakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak