Pierś z kurczaka z serowa pierzyną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułta tarta

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser gouda

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy na parę minut. Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Pod koniec kładziemy na wierzch ser żółty i czekamy aż się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mauritius 03.10.2013 18:21
Muszę wypróbować :) wygląda apetycznie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat