Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
1
opakowanie sera pleśniowego lazur niebieski
1
mleko
1/2 szklanki
jajko
1
ząbek czosnku
2-3
cebula
1
bazylia świeża
1

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z serem pleśniowym

mięso pokroić na małe kawałki potem oprószyć je solą i pieprzem. ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i podlać odrobiną oleju. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie przygotować sos. Mleko rozmieszać z jajkiem i dodać drobno pokruszony ser pleśniowy. Następne dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. I po upływie 10 minut zalać tak przygotowanym sosem mięso. Na wierchu rozkruszyć kostkę bazylii lub dodać inne zioła według upodobania. Zapiekać kolejne 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 04.01.2012 14:28
ok dobre
Barbara55 17.12.2011 13:56
smaczne
kielcok1 09.11.2011 17:08
o jej i to się tak da?
Jolanta40 27.12.2010 20:05
pomysłowe
aginaa 23.12.2010 17:11
pycha
katarzynka455 10.12.2010 19:46
smaczne
pipi765 06.12.2010 19:28
susper
mehia 25.11.2010 08:04
fajne :)
Katarzyna/kate1980 20.10.2010 13:55
nie wiem ja zawsze robię z lazurem
pacpaw 20.10.2010 11:24
gorgonzola nie będzie za ostra do tego przepisu ?
banditka 13.09.2010 12:00
:) fajne
ewelinapac 04.09.2010 11:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak