pierś z kurczaka z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • opakowanie sera pleśniowego lazur niebieski

    1
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajko

    1
  • ząbek czosnku

    2-3
  • cebula

    1
  • bazylia świeża

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić na małe kawałki potem oprószyć je solą i pieprzem. ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i podlać odrobiną oleju. Piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni. W międzyczasie przygotować sos. Mleko rozmieszać z jajkiem i dodać drobno pokruszony ser pleśniowy. Następne dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. I po upływie 10 minut zalać tak przygotowanym sosem mięso. Na wierchu rozkruszyć kostkę bazylii lub dodać inne zioła według upodobania. Zapiekać kolejne 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 04.01.2012 14:28
ok dobre
Barbara55 17.12.2011 13:56
smaczne
kielcok1 09.11.2011 17:08
o jej i to się tak da?
Jolanta40 27.12.2010 20:05
pomysłowe
aginaa 23.12.2010 17:11
pycha
katarzynka455 10.12.2010 19:46
smaczne
pipi765 06.12.2010 19:28
susper
mehia 25.11.2010 08:04
fajne :)
Katarzyna/kate1980 20.10.2010 13:55
nie wiem ja zawsze robię z lazurem
pacpaw 20.10.2010 11:24
gorgonzola nie będzie za ostra do tego przepisu ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat