Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze szt
serek mascarpone 125 gram
pieczarki 150 gram
oliwa 1 łyżka
masło 1 czubata łyżka
koperek świeży 1-2 łyżki (posiekany)
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wrzucić mięso i podsmażyć z obu stron. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz serek mascarpone. Dusić pod przykryciem przez 10 minut. Dodać posiekany koperek. Przyprawić danie do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.01.2018 00:48
Smakowite mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak