Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z musem jabłkowym
Jabłka obieramy ze skórki, przekrajamy na pół, wycinamy "ogryzek" , pozostałą część jabłka kroimy w małą kostkę. Wstawiamy w malutkim garnku na ogien dodając wodę, mieszamy co chwilę, przesmażamy aż jabłka będą miekkie, ewentualnie na samym końcu ugniatamy je na jednolitą masę.
Pierś z kurczaka płuczemyi i kroimy na porcje. Tłuczkiem ubijamy na kotlety z jednej i drugiej strony. Z brzegu układamy porcję musu i zwijamy delikatnie w roladkę. Dokładnie zawijamy boki, by jabłka podczas smażenia piersi nie wypłyneły nam na patenię. Spinamy także dodatkowo wykałaczkami, ja użyłam połówek wykałaczek by nie przeszkadzały podczas smażenia. Obtaczamy w rozmieszanym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na małym ogniu na tłuszczu. Możemy je podawać nawet z ziemniakami ugotowanymi osolonej wodzie (wcześniej obrane i opłukane), i utłuczone. Można je także jeść z ryżem.