pierś z kurczaka z jabłuszkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka bez skóry

    150 g
  • jabłka

    1,5 sztuki
  • oliwa

    1,5 łyżki
  • rozmaryn

  • pieprz czarny

  • wino czerwone

    60 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pierś z kurczaka myję, suszę i posmażam na oliwie. Dodaję czerwone wino i pokrojone w kostkę jabłka. Doprawiam pieprzem i rozmarynem i duszę, aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kas2 03.08.2012 21:32
ciekawe połączenie kurczaka i jabłka. brzmi smakowicie
andżelika1 03.08.2012 18:56
świetnie smakuje z kaszą gryczaną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat